DansWerkPlaats: Woensdagavond dansavond

DansWerkPlaats: Woensdagavond dansavond

Jolanda Boejharat | Vr 26 apr 2013

Zelf een voorstelling maken, coaching bij het dansen, workshops volgen en gebruik maken van professionele studioruimte. Dat kan allemaal bij de DansWerkPlaats, voor iedereen die van dans houdt. Jolanda Boejharat vertelt wat er bij de DansWerkPlaats allemaal gebeurt.

Iedere woensdagavond word ik weer verrast door het talent van de dansers van de DansWerkPlaats (DWP). Iedere week zijn ze er weer, want woensdagavond is hun dansavond.

Op dit moment hebben we voornamelijk urban dansers. De meesten van hen gaan nog naar school , dus vanaf 19.00 uur druppelen ze altijd langzaam binnen, vaak nog met hun avondeten in de hand. Waar de een langzaam op gang komt, komt de ander al een uur voor aanvang binnen met de vraag of ze alvast een studio in kunnen om wat ideeën uit te werken. Naarmate de avond vordert stijgt de temperatuur in theater de Vaillant. De dansers verschijnen uit de studio’s , zoeken verkoeling op straat of skippen over naar een andere studio. Ze kijken naar elkaars nieuwe choreo’s en proberen samen wat uit.

De DWP is bedacht als een ontmoetingsplek en inspiratiebron voor jonge dansers. Ik ben blij dat het werkt. En nu … nu gaan we met zijn allen een avondvullende voorstelling bouwen , een spannende uitdaging, ben benieuwd hoe dat zal gaan…. Ik hou jullie op de hoogte!

Ben je nieuwsgierig of wil je ook mee komen doen , kom dan langs bij de DansWerkPlaats op de woensdagavond, bij theater de Vaillant ( Hobbemastraat 120), of bel me even ( 06 412 493 83).


Foto: J. Brobbel


Foto: J. Brobbel

Geen reacties

Laat een reactie achter

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

meer berichten

Je zal het maar zijn: docent van Billy Elliot!

Do 10 jul 2014

Interview met Rinus Sprong

Sinds kort is Rinus Sprong, artistiek leider en choreograaf van De Dutch Don’t Dance Division, docent aan de Billy Elliot school, waar jong talent wordt klaar gestoomd om een rol te spelen in de gelijknamige musical. Wij vroegen hem het hemd van het lijf over deze fantastische ervaring en zijn verbondenheid met Billy Elliot.

Ook dansen in de zomer?

Di 1 jul 2014

De danslessen lopen nu (bijna) ten einde. Maar als je niet met vakantie gaat, of maar een weekje, dan is het wel lekker om te kunnen blijven dansen! Want zo’n mooi bikinilijf onderhoud zichzelf niet natuurlijk ;-). In Den Haag kun je in ieder geval je lol op! 

Alle Solo’s@TheSea op een rij!

Do 19 jun 2014

In mei en juni 2014 vond de alweer 7e editie van het theaterdiner Solo’s@TheSea plaats aan het zuiderstrand in Scheveningen. Het was een zeer succesvolle editie: alle voorstellingen waren uitverkocht. Velen die op de wachtlijst stonden werden teleurgesteld. Speciaal voor iedereen die niet kon aanschuiven zette het Haagse dansgezelschap alle solo’s op hun Youtubekanaal en Den Haag Danst zet ze voor jou op een rij.

Op welke festivals kun jij je dans-hart ophalen?

Zo 15 jun 2014

Het festivalseizoen is alweer in volle gang. Maar het is tegenwoordig druk in festival-land. Den Haag Danst zocht uit waar je de komende maanden in ieder geval (ook) je danshart op kan halen! 

Ode aan Meneer Kylián

door Lisa Kapan - www.dancetalk.nl | Di 20 mei 2014

Er zijn een paar mensen op deze aardkorst waar we op dansvlak véél aan te danken hebben en die voor een revolutie in de danswereld hebben gezorgd. Nee, ik heb het niet over Dan Karaty, Mc Hammer of Beyoncé. Vandaag vertel ik je over één van de meest geweldige en bijzondere moderne choreografen van ons tijdperk, Jiří Kylián, en over de kans die je kunt krijgen om een stuk choreografie van hem te leren dansen. Een ode aan de meester.