Thom Stuart in The Ultimate Dance Battle:

Thom Stuart in The Ultimate Dance Battle: "Geen frutsels, franje en zogenaamd drama"

Rinus Sprong | Ma 2 apr 2012

Iedere week geeft Rinus Sprong, balletchoreograaf en artistiek directeur van De Dutch Don' t Dance Division, hier op denhaagdanst.nl zijn mening over The Ultimate Dance Battle uitzending van het voorgaande weekend. Na vorig jaar zelf als choreograaf mee gedaan te hebben, is het nu aan zijn partner Thom Stuart om te laten zien wat hij kan!

"Ik vond het een leuke uitzending omdat we goed te zien kregen wat het creatieve proces voor een choreograaf is. De verschillende aanpak van ieder choreograaf laat goed zien dat er onnoemelijk veel mogelijkheden zijn om choreografie te maken.

Het nummer van Waylon kreeg op deze manier direct een plug in Nederland en Belgie, handig! Vijf keer horen we die muziek waardoor het direct in je hoofd blijft hangen.

Waarom Min Hee, met haar dansers, aan het slaan ging begreep ik niet zonder haar uitleg over de tekst van de song, maar ook met die uitleg lijkt het toch weer of alle dansers en choreografen freaks zijn. Misschien zijn we dat ook.

Ik begreep de bedoeling van Thom dat hij zijn ‘ballet danser’ Youri wilde laten schitteren als hip-hopper wat hij ook heel goed deed, het laat zijn veelzijdigheid zien, al is hij geen ras hip-hopper. Maar die zien we eigenlijk al genoeg. In dit soort programma’s. Wel vind ik dat Thom de meest volwassen commentaren geeft en analyses maakt over de dansers en choreografie. Dat is Thom helemaal eigen, geen frutsels, franje en zogenaamd drama. Fijn om te zien.


Kan niet wachten tot we donderdag, in Belgie, een videoclip gaan opnemen voor Team Thom Tigerrr, met de winnaar Idols-Belgie Gregory van Walle!"

Bekijk voor meer info over Rinus Sprong en zijn werk: www.rinussprong.com / www.ddddd.nu 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.

meer berichten

Top 3 dans apps voor jouw smartphone

Di 12 aug 2014

Dans en techniek worden steeds vaker gecombineerd. Zo komen er bijvoorbeeld steeds meer dans applicaties, ofwel apps, op de markt. Lastig is dat het bij dans uiteindelijk toch gaat om beweging, energie en gevoel. Maar toch; het is een verkenning waard!


Beschikbare ‘dans-apps’ zijn heel verschillend. Je hebt een heel scala aan work-out apps (vaak meer pilates of yoga-achtig), dansen voor kinderen, spelletjes voor dans maar ook apps voor docenten en choreografen. Den Haag Danst! deed een klein gebruikersonderzoek naar de verschillende dance-apps. Graag vertellen we jullie iets meer over de drie apps waarvan wij denken dat je ze een keer geprobeerd moet hebben, die prettig werken en bovendien bruikbaar zijn voor veel verschillende dansers!


Je zal het maar zijn: docent van Billy Elliot!

Do 10 jul 2014

Interview met Rinus Sprong

Sinds kort is Rinus Sprong, artistiek leider en choreograaf van De Dutch Don’t Dance Division, docent aan de Billy Elliot school, waar jong talent wordt klaar gestoomd om een rol te spelen in de gelijknamige musical. Wij vroegen hem het hemd van het lijf over deze fantastische ervaring en zijn verbondenheid met Billy Elliot.

Ook dansen in de zomer?

Di 1 jul 2014

De danslessen lopen nu (bijna) ten einde. Maar als je niet met vakantie gaat, of maar een weekje, dan is het wel lekker om te kunnen blijven dansen! Want zo’n mooi bikinilijf onderhoud zichzelf niet natuurlijk ;-). In Den Haag kun je in ieder geval je lol op! 

Alle Solo’s@TheSea op een rij!

Do 19 jun 2014

In mei en juni 2014 vond de alweer 7e editie van het theaterdiner Solo’s@TheSea plaats aan het zuiderstrand in Scheveningen. Het was een zeer succesvolle editie: alle voorstellingen waren uitverkocht. Velen die op de wachtlijst stonden werden teleurgesteld. Speciaal voor iedereen die niet kon aanschuiven zette het Haagse dansgezelschap alle solo’s op hun Youtubekanaal en Den Haag Danst zet ze voor jou op een rij.

Op welke festivals kun jij je dans-hart ophalen?

Zo 15 jun 2014

Het festivalseizoen is alweer in volle gang. Maar het is tegenwoordig druk in festival-land. Den Haag Danst zocht uit waar je de komende maanden in ieder geval (ook) je danshart op kan halen!